torsdag 17 december 2009

Slaget Är Förlorat


Det var givet att min son skulle döpas efter den gamla skådespelaren och sångaren Adolf Jahr, som sjöng kupletten Det borde vara förbjudet med så vackra ögon. Men man är ju två om att namnge ett barn. Och efter att ha blivit bombad med en massa historiska referenser, som tydligen vägde tyngre än mina, fick jag tillslut vika mig.

Det Elektriska Helvetet


Det finns sjukdomar som uteslutande drabbar borgare, t ex. portvinstå. Och så har vi sjukdomar där de drabbade enbart är udda existenser långt ute på vänsterkanten. Ett sådant exempel är Elöverkänslighet, en synnerligen lömsk sjukdom. Föreställ er bakterier som slår till mot människor som tagit ett speciellt politiskt ställningstagande. Här snackar vi grejer framtagna i amerikanska laboratorier, big time. Jag ser de där dokumentärerna och tänker att statistiskt sett ska ungefär halva manskapet i ett sånt där mysigt elallergikollektiv rösta blått. I en grupp på 20 st ska dessutom lite mer än 1 person vara Sverigedemokrat. Men så fan heller, bara batik och skägg, skägg, skägg så långt ögat kan nå. Men när jag tänker efter så har ju den genomsnittlige vänsterväljaren finare bakgrund än folk som röstar på övriga partier. Därför måste kanske även elöverkänslighet betraktas som en borgarkrämpa.

Ett Verk Av En Vansinnig


Vad är det för människor som konstruerar toalettlappar, vad använder de för programvara, vad har de för bakgrund? Denna lapp skrämde skiten ur mig, och det kommer flyta en massa mer toalettvatten under broarna innan jag för första gången i mitt liv använder en toalettborste.