tisdag 22 december 2009

Spärren är upprättad


Allt som behövdes var en skruvmejsel, superlim och en liten metallplatta. Nu sitter spärren där den ska, dvs. vid 93,4 MHz. Försöker man vrida ratten mot högre tal tar det stopp. Så det är alltså inte längre möjligt att lyssna på t ex. Gert Fylking i min radio. Om någon (exempelvis en sambo) vill lyssna på skval får hon göra det i en annan radio, och inte i min köksradio. För i den radion finns numer bara P1 och P2. Men tyvärr också den satans Studentradion som klämt in sig mellan P1 och P2:s 90,3 respektive 93,3 MHz. Jag arbetar dock på en lösning på problemet där en liten ramp som ska ha sin utgångspunkt från P1, ska leda MHz-kontrollen förbi Studentradions 92,1 MHz, för att slutligen landa på P2:s frekvens.

Musikteori del 2 - Fyra Magiska Ackord


Flamencoharmonin innehåller ackorden Am / G / F / E. Ingen vet vem som uppfann den slingan, men den brukar förknippas med spanska zigenare. Tusentals kompositörer har skrivit låtar som bygger på just dessa ackord. Här är några exempel. In the Year 2525, Hit The Road Jack, Hats Of To Larry, Runaway, Caseys Last Ride, One More Cup Of Coffee, 16 Tons, Disco Tjo Disco Hej, På Väg Till Koppargruvan, Don´t Let Me Be Misunderstood, Good Vibrations...

Folket Har Valt Del 1


Beatles Yesterday låg aldrig etta på englandslistan. Det gjorde däremot Yellow Submarine. Ringo Starrs sång stod lite mer i paritet till en vanlig lyssnares egen sångförmåga, vilket i kombination med den svagsinta refrängen gjorde sången lätt för gemeneman att ta till sitt hjärta. Men den viktigaste skillnaden mellan låtarna är nog att den senare innehåller skojiga samplingar från en u-båt. Och sånt går hem i stugorna.